Muntatge amb Tània Verge al Parlament de Catalunya i un cercle amb Aurora Fornós a dalt a la dreta

El clatellot d'Aurora Fornos, candidata d'AC per Tarragona, a Tània Verge

La candidata d'Aliança Catalana per Tarragona recrimina a Verge les polítiques com a consellera d'Igualtat i Feminismes

Les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig es presenten com un plebiscit sobre l'aprovació o no per part de la ciutadania catalana sobre les polítiques socials i econòmiques que ha dut a terme durant els darrers 3 anys l'executiu que presideix Pere Aragonès.

Tot apunta que l'actual líder d'ERC patirà el desgast d'una legislatura de submissió a l'executiu central espanyol i d'un desgavell de polítiques que no han propiciat un avenç per al reconeixement dels drets de Catalunya i que han portat el col·lapse amb la no aprovació dels pressupostos per al 2024 i consegüent convocatòria d'eleccions.

Aurora Fornós deixa en evidència Tània Verge

La candidata d'Aliança Catalana per a la circumscripció de Tarragona, Aurora Fornós, ha enviat un missatge a la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, sobre la seva inacció en relació amb la defensa de les dones, sobretot de procedència magribina , que pateixen un menyscabament de drets i llibertats fruit d'una cultura masclista i patriarcal que l'actual executiu català ha venut com una política d'integració.

Fornós ha recriminat a Verge la seva política al capdavant d'Igualtat i Feminismes, on s'ha obviat el menyspreu que representa l'acceptació com a part d'una política d'integració el fet de tolerar que la població magribina que ha arribat de manera massiva a Catalunya , accepti certs actes en contra dels drets humans com són els matrimonis forçosos, portar el vel islàmic o l'ablació del clítoris.

La gratuïtat de les calces i copes reutilitzables, política estrella de Tània Verge

Però si per alguna cosa es pot recordar el llegat de Tània Verge a l'executiu d'ERC durant l'última legislatura, és per la política estrella que va posar en marxa a principis del present any oferint la gratuïtat de compreses de roba, calces i copes reutilitzables a la població femenina de 10 a 60 anys.

Amb el lema #LesMevesRegles, Tània Verge ha intentat dur a terme una política d'igualtat menstrual perquè la població femenina amb menys recursos tingui accés a aquest tipus de productes de manera totalment gratuïta . Una política que no ha quedat exempta de polèmica pels contractes de licitació.

Verge va explicar que una dona gasta una mitjana de 2.500 euros al llarg de la seva vida en compreses i tampons per a la seva menstruació, per això la necessitat d'eliminar aquest peatge i afavorir la igualtat entre totes les ciutadanes de Catalunya.

L'oposició al Mundial de Qatar, altres de les contradiccions de Verge

Tània Verge, sorprenentment, ha estat molt crítica amb la celebració del darrer Mundial de futbol a Qatar pel fet de ser un país que priva de drets les dones . Però, per contra, accepta totes les tradicions de la immigració magribina a Catalunya que són totalment incongruents amb les crítiques que ha fet sobre un país dictatorial i masclista com Qatar.

A més, Verge també ha mostrat durant la legislatura la seva frontal oposició a la Llei Trans , que va aprovar el govern central, negant que impacti en els drets de les dones, com sosté part del moviment feminista.

Davant d'aquestes contradiccions de polítiques i posicionaments de Verge, alguns l'han qualificat d'haver executat polítiques 'woke' , que fan al·lusió a algunes de les polítiques culturals que minories dels Estats Units han dut a terme els darrers anys. No en va, Verge ha sostingut un discurs bel·ligerant contra l'extrema dreta per les seves proclames excloents que la consellera ha censurat rotundament.