Un concorregut carrer de vianants amb arbres i parades de venda, amb un cercle borrós a la cantonada superior esquerra.

Un ciutadà esclata per una imatge de Barcelona: 'Surts de casa i...'

Aquesta publicació en va indignar molts a les xarxes socials

Barcelona és una ciutat que principalment és coneguda per la seva bellesa, cultura i gran atractiu turístic, tot i que darrerament ha estat relacionada amb una sèrie de problemes de seguretat. Fa uns quants anys que el vandalisme, els problemes de convivència als carrers i els robatoris són el 'pa de cada dia'. Diàriament surten noves notícies de furts, apunyalaments i fins i tot morts que han indignat la població, la qual demostra el seu enuig a través de les xarxes socials, compartint aquests moments insegurs.

Aquests problemes s'han intensificat en àrees de gran afluència turística com la Rambla o el Barri Gòtic, i alguns altres com el Raval cada cop són més marginals i perillosos. Tot i que Barcelona continua sent una ciutat segura en comparació amb altres grans ciutats, la percepció d'inseguretat a la capital ha crescut amb el pas dels mesos i anys. Aquesta sensació de vulnerabilitat ha estat alimentada per incidents de furts i actes vandàlics que afecten tant els veïns de la ciutat com els diferents turistes que la visiten.

Un home indignat a les xarxes

A través del seu compte personal a X (Twitter), 'BCNIndignada' ha resumit a la perfecció el que pot arribar a ser el dia a dia a Barcelona. "Bon dia, surts de casa per treballar. Al teu portal 3 persones dormint entre restes de menjar i un cartró de vi. Poses un peu al carrer, la vomitada al mig, contínues, motos a terra i llaunes de birra per totes parts. Mai t'oblidarem Colau, mai”.

La mateixa publicació ha anat acompanyada de dues fotografies on es pot apreciar la deixadesa de la ciutat. En totes dues es veuen dues motos tirades a terra, i és que a la inseguretat i robatoris també cal afegir-hi un augment en el vandalisme a la ciutat. A través de graffitis, destrosses al mobiliari urbà i atacs a comerços.

A barris com Gràcia o l'Eixample és més que comú trobar façanes d'edificis i monuments històrics danyats per pintades, cosa que acabo afectant la imatge de la ciutat. Tot això ha portat a un debat a la ciutat sobre quin pot arribar a ser el futur de la ciutat, i com es pot combatre aquests fets.

A la mateixa publicació esmentat anteriorment diferents usuaris van respondre queixant-se del mateix. "I encara anirà a pitjor, no ho dubtis. O és que algú pensa que els milers d'estrangers sense estudis ni feina es convertiran per art de màgia en doctors o enginyers?", esmentava un home als comentaris.

"No saben català, ni tan sols castellà. Tampoc anglès, té una pinta tot, fa olor de podrit que tela. Algú està fent molta pasta a costa d'això. Anirà a pitjor, i no et queixis. No ho denunciïs o seràs assenyalat pels feixistes d'esquerres", tornava a explicar el creador de la publicació original.