Muntatge amb una imatge del logotip de Catalunya Ràdio. A l'esquerra una imatge borrosa amb un locutor de ràdio

Catalunya Ràdio treu el programa a un presentador mític

Una decisió controvertida

Estem immersos en plena època de redefinició per a la temporada que ve. Aquests dies en què els clubs esportius comencen a construir les bases de la temporada següent, i en què els directius de les cadenes de televisió i emissores de ràdio, valoren els continguts de la temporada que comença al setembre.

Aquest és el cas de, per exemple, Catalunya Ràdio. L'emissora de la CCMA està estructurant la programació de la temporada que ve, i el que ja s'ha sabut és que no comptarà amb un dels seus periodistes clau dels últims anys: Quim Morales. Comunicador, guionista, locutor de ràdio i presentador de televisió català de 48 anys, Morales s'ha estat encarregant de L'última hora, que fins ara formava part d'El matí de Catalunya Ràdio, presentat per Ricard Ustrell.

Tot i formar part del programa de referència matinal de Catalunya Ràdio, l'espai de Quim Morales, que s'ha pogut escoltar diàriament, de 12 a 13h, ha tingut l'entitat de programa propi, que s'ha gestat de la mà de la productora de Quim Morales, anomenada Quim & Jerry. Un espai present a l'antena de Catalunya Ràdio des de la temporada 2021-2022, que Quim presenta juntament amb Charlie Pee i Joel Díaz. Amb anterioritat havia prestat els seus serveis a RAC 105 (2019–2021), 8tv (2017–2017) i RAC1 (2005–2019). També ha col·laborat amb TV3 mitjançant els programes paròdics referencials Polònia i Crackòvia.

Aquell de la ràdio

La decisió de prescindir de Quim Morales suposarà tot un impacte entre l'audiència radiofònica catalana, ja que havia esdevingut un dels locutors estrella. A més, Morales és un tipus molt conscient de la pressió mediàtica, i per això a ell sempre li ha anat bé que l'anomenin com "aquell de la ràdio": "crec que el més fàcil de portar és com em defineix la gent que em veu pel carrer de vegades. No saben com em dic, ni en quina ràdio treballo, però almenys que els soni que soc de ràdio ja és molt. La memòria dels oients és una cosa peculiar, saben qui ets, però no quina cara tens, ara ja ens veuen més, però no t'acaben d'ubicar”.

Unes declaracions concedides al Diari Anoia, en què, a través d'un agraït sentit de l'humor irònic, acabava sentenciat: "Alguns encara diuen que m'escolten a RAC1 perquè em van sentir un dia i creuen que sempre és així. Per tant, aquell de la ràdio és la manera més senzilla de descriure qui soc. Amb la tele és diferent, però amb la ràdio la gent es confon més. A mi m'han dit Roger de Gràcia, Joan Maria Pou, ens confonen... A vegades dubto de si soc una altra persona”.