Dos homes drets en un podi amb el logotip del "Parlament de Catalunya" al fons.

Aliança Catalana denuncia que s’estan vulnerant els seus drets parlamentaris

Ramon Abad exigeix una revisió immediata de la reforma del Reglament que només afavoreix la CUP

Avui al Parlament de Catalunya, el diputat per Lleida d'Aliança Catalana, Ramon Abad, ha fet una compareixença de premsa per abordar la situació actual del Grup Mixt i la proposta de reforma del Reglament que Aliança Catalana ha posat damunt la taula.

Abad ha començat destacant la necessitat de respectar la proposta estructurada d'Aliança Catalana, presentada formalment per la seva líder, Sílvia Orriols, i el mateix Abad. Aquesta proposta busca una assignació justa dels càrrecs dins del Grup Mixt.

Segons Abad, la Mesa del Parlament, presidida per Josep Rull, ha actuat de manera injusta i parcial, ignorant la proposta legítima d'Aliança Catalana i excloent-los del procés de diàleg i decisió. "La resposta de la taula no només ignora la nostra petició, sinó que també ens ha exclòs de manera injusta del procés de diàleg i decisió que és fonamental per al funcionament democràtic del Parlament", ha afirmat Abad.

Crítica a la Proposta de Reforma del Reglament

El diputat aliat per ha criticat durament la proposta de reforma del Reglament presentada recentment, que segons ell, està dissenyada per beneficiar exclusivament la CUP. Aquesta reforma vulnera els drets dels membres del Grup Mixt, establerts a l'article 29 de l'actual Reglament, on es determina que tots els grups parlamentaris tenen els mateixos drets.

"És imprescindible que es respectin els drets de tots els grups parlamentaris. Aliança Catalana ha de tenir la possibilitat de ser portaveu del Grup Mixt. No podem ser exclosos de decisions que ens afecten directament", ha afirmat Abad. Ha fet una crida a reconsiderar aquesta reforma per assegurar que el Parlament funcioni de manera justa i democràtica, reflectint la diversitat de la societat catalana.

Un home amb ulleres i jaqueta beix parlant en un podi amb dos micròfons davant d'un fons que diu “Parlament de Catalunya”.
Ramon Abad al Parlament | Ruben Novoa

Tensions amb la CUP

Abad també ha palesat les tensions existents amb la CUP, que han presentat una proposta per monopolitzar tots els càrrecs del Grup Mixt, limitant la influència d'Aliança Catalana. "Encara que la CUP hagi presentat una proposta sobre el portaveu, no hem pogut contactar amb ells per negociar. Les nostres propostes són divergents, i aquesta manca de diàleg perjudica el funcionament del Grup Mixt", ha declarat.

En la seva intervenció, Abad ha explicat que Aliança Catalana representa un 33% del Grup Mixt, i per tant, mereixen una participació equitativa en les decisions. "Nosaltres no hem negociat amb la CUP aquest tema. Hem presentat la nostra proposta de Sílvia Orriols com a portaveu del Grup Mixt, però no s'ha tingut en compte", ha afegit.

Abad ha conclòs la seva compareixença destacant la importància d'un Parlament que funcioni de manera justa i democràtica, respectant els drets de tots els grups parlamentaris. Ha fet una crida a la Mesa del Parlament i a la resta de forces polítiques perquè reconsiderin la seva postura i assegurin una representació equitativa dins del Grup Mixt.