Una dona parlant a un podi de fusta amb un fons de panells de fusta.

Aliança Catalana s’absté davant la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya

Sílvia Orriols deixa en evidència el processisme amb un discurs contundent

En una jornada parlamentària crucial, la diputada Sílvia Orriols d'Aliança Catalana ha pres la paraula per expressar el posicionament del seu partit en relació a la reforma del Reglament del Parlament de Catalunya. La seva intervenció ha estat clara i contundent, destacant les raons per les quals Aliança Catalana s'abstindrà en aquesta votació.

Orriols ha començat la seva intervenció denunciant que la modificació del reglament ha estat redactada per "l'espanyolisme i l'extrema esquerra" amb una intenció repressiva i persecutòria. Segons ella, l'Estat espanyol obliga a introduir aquestes modificacions per garantir el dret de representació política d'alguns diputats, cosa que ha qualificat d'anòmala i surrealista, totalment impròpia d'una democràcia. "No podem sinó avalar el vot telemàtic i aprofitar aquest altaveu per denunciar sense miraments l'Estat espanyol, un Estat que dedica esforços i recursos a empaitar catalans, mentre fitxa com a confidents i imams terroristes que atempten contra Catalunya", ha afirmat.

Reforma feta a mida de la CUP

Tot i que Aliança Catalana està a favor de les modificacions que regulen els supòsits de vot delegat i la possibilitat del vot telemàtic, el partit s'ha vist obligat a abstenir-se en la votació per una raó fonamental: la reforma del reglament no es limita a garantir el dret de representació política dels qui són perseguits, sinó que, segons Orriols, "dona llum verda al transfuguisme provisional perquè la CUP pugui amuntegar càrrecs i retribucions". Orriols ha qualificat aquesta situació de "frau". 

Imatge de l'interior del Parlament de Catalunya buit
Interior de l'hemicicle del Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya

La líder d'AC també ha argumentat que permetre transfugues per beneficiar econòmicament l'extrema esquerra és una evidència que l'únic partit que realment incomoda i vol enderrocar el sistema és Aliança Catalana.

Orriols ha dirigit també unes paraules directes a la CUP: "Senyores de la CUP, no fugin esperitades del grup mixt, que ens ho passarem molt bé". Aquest comentari final ha estat una clara crida a la confrontació política i a desemmascarar les intencions dels altres partits dins del Parlament.

Després de la intervenció al faristol, Aliança Catalana ha emès una nota de premsa reiterant el seu posicionament.  Han subratllat que, tot i estar a favor de les modificacions relatives al vot telemàtic i delegat, no poden estar d'acord amb el fet que es modifiqui el Reglament a gust i benefici d'una formació política concreta. "El fet que es vantin d'equiparar la normativa catalana a l'espanyola sí que ens preocupa. Aquesta reforma permetrà que la CUP tingui grup propi, però facilitarà el transfuguisme", han afirmat.

A més, Aliança Catalana ha denunciat que la reforma del reglament es fa a mida per a les necessitats autonòmiques de la CUP, i que mai treballaran per fer d'aquest Parlament una eina per a la independència. "El nostre objectiu és desemmascarar el seu col·laboracionisme", han conclòs.